top of page
CANIGOU-MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-4.jpg

Canyoning school

Wij leren jou canyoningen

Canyoning Opleidingen 

Opleidingen

Springend van enthousiasme, kijk ik hoe Roos het touw zo ophangt dat haar tochtgenoten veilig richting de abseil kunnen lopen. De looplijn zoals we die in canyontermen noemen hangt ze slim uit. Precies zoals we vanmiddag geoefend hebben op de rots. Aangekomen bij haar abseil die er overzichtelijk bijhangt zie ik dat haar achtje op de haak geschoven is. Bram komt ondertussen in de verte al aangelopen. Hij maakt zich netjes vast aan de looplijn en komt richting Roos, mij en de abseil. Bram bindt zijn afdaalapparaat in. Controleert netjes of alles goed zit en gaat hangen in de abseil. Halverwege vraag ik of hij zijn afdaalapparaat wil afbinden. Roos vraag ik nu het achtje van boven los te maken. Omdat de achtje op de haak is geschoven wil dit niet goed. Roos kijkt mij aan, dit had ik niet voorzien zegt ze. Ik maak een foto van de situatie, een mooi leermoment voor vanavond. Roos laat ik nadenken over het probleem, geef haar een paar tips en ze lost het probleem simpel en efficient op. Weer wat geleerd! 

Het is heerlijk om buiten te zijn in de canyon. Elke dag werk ik met gemotiveerde cursisten die willen leren canyoningen. Samen met Frank spar ik over de opleidingen. Hoe kunnen we morgen de cursisten weer prikkelen? Waar besteden we morgen extra aandacht aan? En wie kunnen we waarmee helpen.....

WELKE CANYONING CURSUSSEN KAN JE DOEN?

Modules

Wanneer je wilt leren canyoningen kan je bij Canigou Outdoor diverse cursussen doen. We volgen daarbij de structuur van de Nederlandse Canyoning Bond. In deze structuur wordt er gewerkt met modules. Er zijn modules gericht op zelfstandig canyoningen en er zijn modules gericht op het gidsen van andere mensen zonder ervaring. 

Voor je eigen vaardigheid zijn de volgende 4 modules:

 

Canyoneer Module 1 
Canyoneer Module 2 
Canyoneer Module 3
Canyoneer Module 4
Prijzen & Kortingen

Na het volgend van de eerste drie modules ben je in staat je veilig voort te bewegen in canyons met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. (V3A3III) Na het volgen van canyoneer module 4 kan je je met tochtgenoten van hetzelfde niveau voortbewegen door canyons moeilijker dan (V3A3II). Vervolgens zijn er voor het gidsen 2 aanvullende modules:

Gids Module 1
Gids Module 2
Toetsing & Gidsexamens
Prijzen

Maaltijden 
We koken en eten gezamenlijk, hiervoor maken we ter plekke een maaltijden pot of een wie betaald wat. Ook de intructeurs doen mee in de maaltijden pot. 

Reiskosten en vervoer ter plaatse
De reiskosten zijn exclusief. Ter plaatse rijden we naar de canyons met de auto's die aanwezig zijn. De brandstofkosten hiervan worden verdeeld onder de cursisten. 

Gebruik eigen materiaal
Wanneer je zelf over alle canyoning materialen beschikt hoef je die natuurlijk niet bij ons te huren. Je krijgt dan een korting van €75 op elke module. Heb je advies nodig over het aanschaffen van materiaal, kan je ons altijd bellen, mailen of appen. Over welke materialen je dient te beschikken vind je hier. Let op, materiaalkorting is alleen van toepassing op de eigenvaardigheidsmodules en niet op de gidsmodules. 

MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-CANIGOUOUTDOOR-36.jpg
bottom of page