top of page
MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-CANIGOUOUTDOOR-44.jpg

CAMPINg Le Canigou

Natuur en gezelligheid bij elkaar!

 In 2024 bieden we Outdoor activiteiten aan vanaf Camping Le Canigou - Zie de pagina activiteiten in de Pyrénées Orientales

Camping Le Canigou 

Op een hoogte van bijna 300 m, aan de voet van de berg le Canigou treft u verscholen in het lommer de gelijknamige terrassencamping aan. Zij biedt plaats aan ca. 100 ruime kampeerplaatsen met daarnaast 15 chalets. Dwars over de camping loopt het rustigge bergriviertje; de Llech. De twee campingdelen worden door een brugovergang verbonden.
 

In het voor- en naseizoen biedt het rust en ruimte te midden van prachtige natuur. In de zomer maanden uitermate geschikt voor gezinnen met pubers. Jeugd tussen 10 en 20 bieden we een scala aan geweldige en uitdagende activiteiten in de natuur. Denk aan canyoning, raften, mountainbiken…

 

Het is een gemoedelijke camping die al meer dan 20 jaar door Nederlanders gerund wordt. Het terrein, een oude kersen boomgaard, is 7 hectare groot en ligt in een dal  waar een bergriviertje doorheen stroomt. Nu staan er tientallen verschillende bomen die voor schaduwrijke plaatsen zorgen in de doorgaans zonnige vallei.
 

De camping biedt een gezellige sfeer, acceptabele voorzieningen met een betaalbaar hapje en drankje. Het publiek bestaat uit doorgaans actieve mensen die graag wandelen, fietsen, motorrijden ga zo maar door. 

 

Voor campers zijn alle voorzieningen aanwezig, ideaal voor zowel een lang als kort verblijf. Regelmatig ontvangen we ook groepen waarvoor we graag ook meedenken in een op maat afgestemd programma in de prachtige omgeving!

 

De camping in het hoogseizoen

De camping richt zich in het hoogseizoen op gezinnen met tieners. Jaarlijks treffen honderden jongeren van 10 tot 20 elkaar en genieten evenals hun ouders van een rustige vakantie met tevreden pubers! De animatie richt zich zowel op de jongeren als de ouders. Zo er zijn excursies, uitdagende sportieve activiteiten en live entertainment. Buiten het seizoen hebben bar/restaurant/receptie speciale openingstijden en vinden er naar gelang de bezetting activiteiten plaats.

 

Voorzieningen

  • De camping beschikt over mooi en schoon sanitair.

  • Watertappunten verspreid over het terrein

  • Dagelijks vers brood

  • Restaurant

  • Gezellige bar met schaduwrijk terras.

  • Natuurlijk Zwemwater. Door in het voorjaar de bergrivier deels af te dammen ontstaat een natuurlijk fris zwembad met een maximale diepte van 1m50. Natuurlijk is er een wasmachine en droger aanwezig.

 

 

Kampeerplaatsen

De camping telt ca. 100 kampeerplaatsen van elk ca. 100 m2 voor zowel (vouw)caravans als tenten. Zij zijn gelegen op het naar de rivier aflopende terrein en allen voorzien van een elektra-aansluiting van 6 A. De plaatsen beschikken voor het overgrote deel over (half)schaduw gevende bomen en struiken. De staanplaatsen zijn verchillend kwa ligging, oppervlakte en hoeveelheid schaduw of zon. Op een paar strategische punten zijn sanitair-gelegenheden met gratis douches/warmwater aangebracht, waar u tevens de afwas kunt doen en uw groente spoelen. Het sanitair wordt een aantal keren per dag schoongemaakt.

 

Chalets

Daarnaast beschikt de camping over 15 chalets.  De vrij nieuw in 2015 geplaatst zijn onze Bosrand-chalets, prachtige luxe 6-persoons mobilhomes met uitzicht op de camping en het dorpje. Voorzien van extra luxe zoals een vaatwasser, extra comfortabele matrassen, volledig verduisterende jaloezieën, elektrische boiler (nooit onder een koude douche wegens lege gasfles!) en ruime, schaduwrijke plaats.

Tevens hebben we een speciaal chalet voor minder-validen geplaatst, waarbij aan alle benodigheden gedacht is voor uw verblijf in een prachtige aangepast chalet met extra ruim terras en rolstoeltoegankelijke ruimtes.

Er bestaan twee klasse chalets, de Comfort en de Premium uitvoering. Alle chalets beschikken over slaap- en leefruimtes, een badkamer met douche en wastafel, apart toilet, in sommige gevallen vaatwasser en Senseo apparaat, alsmede een keuken inclusief koelkast, gasfornuis en inventaris. Kussens en dekbedden zijn eveneens aanwezig. U kunt volstaan met het meebrengen van bedlinnen, hand- en vaatdoeken. Speciaal voor evt. koudere avonden in voor- en naseizoen zijn er een gevelkachels aangebracht, voor de warme zomermaanden een ruim terras met schaduwdoek en een tuintafel set.

De route

De Pyreneeën vormen de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje. Vanaf Utrecht is de afstand naar de camping ca. 1375 km. Reist u met de auto, dan doet u ruim één dag over de reis. Met een aanhangwagen of caravan achter de auto gekoppeld moet u op ca. twee dagreizen rekenen. Het snelst (maar ook duurder) rijdt u via de snel- en tolwegen over een tweetal routes:

  • Utrecht-Antwerpen-Lille-Parijs-Orleans-Bourges-Clermont-Ferrand-Béziers-Narbonne-Perpignan en vervolgens de N 116 richting Andorra. Direct na het plaatsje Vinça slaat u links af, de D 25 op. Volg de borden Espira de Conflent en u bereikt na ca. 5 km de camping.

  • Utrecht-Maastricht-Luxemburg-Dijon-Lyon-Nîmes-Narbonne. Van hieruit volgt u de eerst genoemde route.

Goed om te weten is dat de camping zeer gemakkelijk te bereiken is met caravan ondanks de bergse ligging.

 

De Franse Pyreneeën

De Pyrénées Oriëntales is één van de 96 departementen in Frankrijk. In het zuidwesten verheffen zich hoge bergtoppen, waarvan le Canigou met haar 2785 m er één is. In noordoostelijke richting treffen we de lagere voorlopers van het gebergte aan, terwijl we in het zuidoosten kunnen spreken van een laagvlakte. De P.O. worden doorsneden door de rivieren de Têt de Tech en de Agly. In de rivierdalen, de laagvlakte en tegen de hellingen van de voorlopers komen we veel boom- en wijngaarden tegen. De hogere bergen zijn ruig en bosrijk en vormen een ideaal leefklimaat voor een uitgebreide flora en fauna. Vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst schijnt de zon er volop en zijn de temperaturen er aangenaam. In de zomermaanden kán het er echter bijzonder warm zijn met temperaturen ruim boven de 30 graden.

Ruim aanbod overige activiteiten

Niet iedereen is even sportief ingesteld, maar wil wél wat ondernemen. Camping ‘Le Canigou’ en de Pyrénées Oriëntales bieden u die mogelijkheden volop. Zo zijn er ruimschoots uitstapjes voor handen voor een paar uur tot zelfs een lange dag vermaak. Voorts is er voldoende op de camping zelf te beleven:  u kunt gebruik maken van de gezellige bar met terras, in het hoogseizoen op zaterdagen livemuziek en voor de jeugd dagelijks een animatieprogramma met wisselende activiteiten waar ook de ouders van kunnen genieten!

 

Zeer geslaagd zijn altijd de bijzonder gezellige gezamenlijke maaltijden op het terras, waar u bijvoorbeeld kunt genieten van Live Cooking of specialiteiten van het huis en kennis maakt met uw medekampeerders. Vergeet u vooral uw jeu-de-boules-set niet om na afloop een balletje mee te gooien!

Eens geen zin om te koken? En wilt u ook de camping niet meer af? Geen nood, iedere avond kunt u op het terras terecht om, tegen een aantrekkelijke prijs, van de verrassende menukaart te eten. (Afhaal)pizza’s, salades, Nederlandse snacks, gegrilde kip, hamburgers, u kunt alle kanten op met ons restaurant!

Meer weten en lezen over de camping? Klik hier

bottom of page